Gode råd om barnet og mad

 
07-06-2011
Mad

Alsidig kost
Børn skal have en alsidig kost i passende mængder. Det er vigtigt at man sørger for at det smager godt, især den sunde mand. Hvis først et barn har fået den ide at grønne ting smager dårligt, så bliver det rigtigt svært.

Følg med udviklingen
Følg med i det lille barns udvikling og lad det udnytte sine nye færdigheder. Gvi barnet mulighed for selv at spise fra ske, tygge maden i stedet for at få moset mad, selv putte maden i munden osv.

Ok ikke at skulle spise op
Børn skal naturligvis ikke bestemme, hvad der skal på bordet, men de må gerne vælge enkelte ting fra. Der kommer aldrig noget godt ud af at tvinge et barn til at smage eller spise op. Sætte flere ting på bordet, så barnet har mulighed for at vælge.

Konsekvent linie
Hvis man først har sagt A, så nytter der ikke at sige B lidt efter. Hvis man har sagt at der ikke er anden mad end den der er på bordet, så nytter det ikke at komme med noget man ved barnet vil sidde, hvis det ikke vil spise det som er på bordet. Hold ud og lad barnet gå i seng uden mad, hvis han/hun ikke tager noget fra bordet. Ellers fortsætter magtkampen. De fleste begynder at spise efter nogle uger.

 
 
Find information om: forum tips Alt om børn børn portal børneguide
(Hovedkategori: Gode råd)